Táncoktatás

OKJ-s Sportoktató végzettséggel rendelkezem. Az elmúlt 24 évben rengeteg szalagavatón, gólyabálon és céges rendezvényen működtem közre koreográfusként és tanárként. Emellett számos farsangi és esküvői nyitótánc koreográfiáját készítettem el és tanítottam be.

Már több, mint 650 esküvőre készülő párnak sikerült elkészítenem a nyitótáncát.

Az elmúlt évek alatt kifejlesztettem a saját tanítási metodikámat. Nem csak „letanítom” a koreográfiát három alkalom alatt, hanem elölről kezdek mindent: bal-jobb láb közötti különbség, vezetés-követés és forgástechnika. Használható alapokat adok ahhoz, hogy közös életetek során bármikor tudjatok egymással táncolni.  

Nem a gyorsaságra, hanem a minőségre törekszem, az a célom, hogy magabiztosan és örömmel tudjátok bemutatni a nyitótáncotokat. Látszódjon, hogy a férfi vezet és nem a nő rángatja őt végig a parketten.

A nyitótácokról tartott előadásom a II. Esküvői nyílt napon (2015):

650
NYITÓTÁNC
30
ÉV TÁNC
24
ÉV TANÍTÁS
18
ÉV VERSENYZÉS

Esküvői nyitótáncok

Az ifjú pár kívánságának megfelelően állítom össze a zenét és a táncot/táncokat, figyelembe véve a menyasszony ruháját, abroncsméretét és a rendelkezésre álló táncteret is.

Az alkalmak számát nagyban befolyásolja a zene hossza, típusa és a ti hozzáállásotok, képességetek. Általában 5-8 alkalom, vegyesen 60, illetve 90 perces órákból tevődik össze. (Addig 90 perc, amíg el nem készülünk a koreográfiával, utána 60 perces gyakorlóórák következnek.)

Ára: 15.000 Ft/90 perc, + teremdíj: 4000 Ft, illetve 10.000 Ft/60 perc + teremdíj: 3000 Ft.

Példa: Egy másfél-kétperces koreografált lassúzás 4-7 alkalom vegyesen.

A koreográfia elkészítését és a betanítást az esemény időpontja előtt legalább 3-4 hónappal ajánlott elkezdeni. Több tánc esetén még több idő szükséges.

Tánctermem jelenleg a VI. kerület Jókai utca 34. alatt található. Előzetes egyeztetés után tudok rendszeres alkalmakat biztosítani.

Van lehetőség Flashmob-ra és szülőkkel való felkészülésre is (egyéni árszabás).

Ajándék

Tanítás közben a minőségre és nem a mennyiségre törekszem. Célom az, hogy élménnyé váljon a tánc!

Szalagavatók, gólyabálok és osztálytáncok

Nagy létszámú osztályokat és évfolyamokat is felkészítek. A zenét közösen választjuk ki, ha szükséges, a vágást is elkészítem, de hozott zenére is szívesen koreografálok.

Legnépszerűbb táncok: Bécsi és angol keringő, charleston, salsa, twist, rock and roll, country, kor-mixek (20-as évektől napjainkig vagy egy adott korszak pl: Disco). Mindezektől függetlenül kreatív ötleteket is megvalósítok. Kihívásként alternatív zenékre is vállalok koreográfiakészítést.

Az órákat általában az iskolában tartom, de szükség esetén tudok termet is biztosítani. Amennyiben kivitelezhető akkor nulladik, osztályfőnöki vagy testnevelés órákra is be tudok menni.

Az árkalkuláció fő/táncra értendő. A megbeszélt árat két részletben fizeti az osztály. Az első órán a teljes összeg első felét (eddig változhat a csapatlétszám) és legkésőbb szalagavató napján a második részletet. Esetleges létszámváltozás csak akkor befolyásolja a végösszeget, ha egészségügyi probléma (törés, fekvőbetegség) merül fel, vagy ha a távozást én kértem.

A kezdéstől számítva az előadás napjáig dolgozom az osztállyal, heti 1x 90 percben. Amennyiben úgy ítélem, hogy a megadott határidőig nem készülünk el, úgy beiktatható több alkalom is, mely a végösszeget nem befolyásolja, illetve ha van lehetőség az őszi szünetben az iskolában próbálni, akkor egy hosszabb próbát is be tudunk iktatni. 

Keringő esetében, ha fiúhiány mutatkozik, és az iskola vezetése is beleegyezik, akkor külsős urakat is szívesen látok.
Nem egyszer készítettem már 2-1-es felállású táncot, amikor egy fiú két lánnyal táncol felváltva.

Rendelkezem ruhakölcsönzői, fotós, videós és sminkes kapcsolatokkal is, amennyiben igény van rá.

Referenciák és videók

Videók a galéria menüpontban találhatók.

Főbb referenciáim céges rendezvények terén:

Zwack Zrt. dolgozók karácsonyi rendezvény
Prémium pénztárak dolgozóinak karácsonyi rendezvényei

Főbb referenciáim szalagatók terén:

Balassagyarmat
Balassi Bálint Gimnázium
Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola
Mikszáth Kálmán Kereskedelmi és Szakmunkásképző Iskola
Szent-Imre Keresztény Általános és Szakközép iskola
Dózsa György Általános Iskola

Szécsény
II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola

Budapest
Általános Vállalkozási Főiskola
Leövey Klára Gimnázium
Kempelen Farkas Gimnázium
Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium
Dózsa György Gimnázium
Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

Vác
Madách Imre Gimnázium
Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

 

Mások ezt gondolják rólam

Kiváló
37 vélemény alapján
Pasha Tamash
Pasha Tamash
2023-12-06
ajánlja
Máté egy tünemény. Nem is tudom mi lett volna ha nem ő a ceremónia mesterünk és a tánc tanáruk. Így veled viszont tökéletes lett. Élvezet volt minden táncóra. Köszönjük szépen a munkádat, csak ajánlani tudunk. Megéred a pénzed.
Viola Angyal
Viola Angyal
2023-07-26
ajánlja
Máté egy igazán profi oktató! A tudásunkhoz és képességeinkhez megfelelő koreográfiát állított össze számunkra, ami tele volt látványos elemekkel annak ellenére hogy egyikünk sem tudott táncolni az elején 😀 A próbák mindig jó hangulatban teltek, hálásak vagyunk amiért olyan lépéseket is megtanultunk, amiket bármikor elő tudunk kapni a táncparketten. Csak ajánlani tudjuk Mátét 😉
Evelin Kovács
Evelin Kovács
2023-05-24
ajánlja
Köszönjük a profi felkészítést, betanítást és a koreográfiát az esküvői nyitótáncukhoz! Mindenben maximális segítséget kaptunk, jó hangulat és rugalmasság jellemezte a táncórákat. Nem csak a mi tudásszintünket, hanem az esküvői helyszínt és körülményeket is figyelembe véve készült a koreográfia, és a sok gyakorlásnak és instrukcióknak köszönhetően nagyon szép lett a végeredmény. Mégegyszer is köszönjük, és jó szívvel ajánljuk Mátét mindenkinek! 🙂
Virág Csiszár
Virág Csiszár
2023-05-08
ajánlja
Mielőtt leírnánk miért is vagyunk végtelenül hálásak ceremóniamesterünknek, Máténak, összeszedtük, milyen jelzőkkel illetnénk Őt: vérprofi, humoros, segítőkész, pontos és figyelmes! A teljes násznépet megmozgatta és elbűvölte! Rendkívül rutinos és tapasztalt, ennek köszönhetően időt is nyertünk a programok között, így volt lehetőségünk beszélni mindenkivel az esküvőn, nem tudjuk ezt eléggé megköszönni Neki! Teljes nyugalomban élvezhettük nagy napunkat abban a tudatban, hogy Ő mindent kézben tart. Hálásan köszönjük Neked Máté! 🙏✨ - Virág, Peti
Szöllősyné Versits Edina
Szöllősyné Versits Edina
2023-01-25
ajánlja
Kétség sem férhet hozzá, hogy Máté volt a tökéletes választás. Tánctanárként imádtuk, hogy nem csak lépéseket tanít, hanem életfilozófiát. Még mindig várjuk az idézetes könyvét, mert volt ám benne tanulság bőven. A vérében van a tánc és ez érződik minden mozdulatában, amilyen lelkesedéssel át tudja adni ezt a tudását, úgy mindenkiből kihozza a maximumot. Hiányozni fognak a szerda esték, a jó hangulat, a profizmus, a rugalmasság.... egy szóval MINDEN. A nagy napon pedig igazán kitett magáért, minden pont akkor és pont úgy történt, ahogy annak kellett. Zökkenő nélkül megoldotta az összes felmerülő problémát, nem jött zavarba az utolsó pillanatos módosításoktól sem, illetve egybe fogta a teljes szolgáltatói csapatot. Biztos támaszunk volt az egész este folyamán és garantálta, hogy ne csak végig rohanjunk az események láncolatán, hanem ott legyünk a pillanatban és megéljük minden örömét. Az már csak ráadás volt, hogy isteni bulit csinált, közös táncokkal fokozta a hangulatot, a násznéptől sem győztük hallgatni a sok dicséretet az irányába. Egy szó mint száz, Máté az ász! 😉
Torma-Mogyorósi Cintia
Torma-Mogyorósi Cintia
2022-10-28
ajánlja
Máté az egyik legjobb döntésünk volt 🥰 A násznép visszasìrta 😀 Ha kell takarít, lelket ápol, rohan, szervez, megold és mindezt humorral. Laza lagzinak indult, hát a vége szegénynek annyira nem lett laza, de végig mosolyogva és profizmussal kezelte a dolgok alakulását,amiért örök hálánk🥰😀
Király-Szabó Hajnalka
Király-Szabó Hajnalka
2022-10-11
ajánlja
Máté profizmusa lélegzetelállító tánctanárként és ceremóniamesterként egyaránt. Tiszta szívből ajánljuk Őt minden párnak, akik tökéletes esküvőre vágynak! Neki köszönhetően tényleg életünk legszebb napja lett,idegeskedés és problémák nélkül. A táncoktatást külön köszönjük, belőlük ezt a nyitótáncot más ember biztosan nem tudta volna kihozni. Szeretünk Máté 🥰
Havas Dorottya
Havas Dorottya
2022-10-09
ajánlja
CM-ként: Máté nagy tapasztalattal rendelkező profi ceremóniamester, akit mind az előkészületek, mind pedig a nagy nap során hatalmas segítség volt magunk mellett tudni. A sok hasznos segédlettel és a pontosan megtervezett forgatókönyvvel átláthatóvá tette a készülődést, aznap pedig sok terhet levett a vállunkról. Körülbelül öt percbe telt, mire rájöttem, hogy olyan rálátása van egy-egy helyzetre, hogy az már szinte gondolatolvasásnak számít: már akkor tudja, hogy mire lesz szükségem, amikor én még azt sem tudtam, hogy szükségem lesz bármire is. Ez volt az a pont, amikor ténylegesen el tudtam engedni a szervezést, és a későbbiek során sem volt olyan helyzet, ami meg tudta volna ingatni a nyugalmamat, ez pedig az ő érdeme. Máté figyelmét ugyanis semmi nem kerülte el, és minden helyzetet változatlan természetességgel reagált le. Ennek köszönhetően a vendégeknek az sem tűnt fel, hogyha éppen valami váratlan dolog történt. A násznéppel is remekül megtalálta a hangot, a bulit remek hangulatban indította és a játékokhoz is mindenki szívesen csatlakozott. Felejthetetlenné és gondtalanná tette a nagy napunkat, amit ezúton is nagyon köszönünk! Táncoktatóként: Mivel magam is éveken keresztül versenytáncoltam, fontos volt, hogy olyan tanárt válasszunk, aki elhivatott. Az első óráinkon a legfontosabb technikai részleteket beszéltük át. Direkt nem alaplépéseket írok: azokról apróságokról van szó, melyeknek köszönhetően megtanultunk valóban harmonikusan, párként együtt táncolni. A lépések csak ez után következtek. Mátétól nem pusztán egy koreográfiát kaptunk, hanem egy látványos, és igényes produkciót, ahol a lépéseken túl figyelmet fordított arra is, hogy minden részlet a helyén legyen. Köszönünk mindent, Dorcsi & Dávid
Dorottya Kertai
Dorottya Kertai
2022-10-04
ajánlja
Máté - Szeretnénk megköszönni azt a profizmust, naprakészséget és flexibilitást amellyel az esküvőnket és az azt megelőző felkészülést kezelted és levezényelted. Számos ötleteddel, támogatásoddal, flexibilitásoddal és folyamatos elérhetőségeddel rengeteg gondterhelt időtől mentettél meg minket és nem utolsó sorban az első osztályú humoroddal még a legnagyobb izgalomban is tudtál lazítani rajtunk. Számunkra külön óriási segítség volt az a minden részletre kiterjedő tudásod és hozzáállásod az esküvőnkhöz amivel végig segítettél minket. Úgy gondoljuk, hogy amit tőled kaptunk "szolgáltatás" az bőven túl mutat egy Ceremónia Mester munkakörén. Sokkal inkább mondanánk hogy velünk együtt tervezted meg az esküvőt figyelve minden részletre és minden plusz kérésünkre (mint pl a nassolnivaló beszerzésére két csoportfotó között). Mi, lelkes amatőrök lévén, rengeteg problémába futottunk volna bele ha nem segítesz folyamatosan bennünket. A nagy napunkon tanúsított profizmusodról annyit szeretnénk "csak" ide írni, hogy most, 3 hónappal az esküvő után, rokonok, barátok és kollégák akikkel azóta találkoztunk mind megemlítették, hogy mennyire kiemelkedően jó Ceremoniamesterünk volt és hogy a teljes esküvő sikerességében és zavar mentes, gördülékeny lefolyásában óriási szerepe volt. Összegyűjtöttünk pár jelzőt amelyeket többször hallottunk vissza a vendégeinktől rólad: "humoros", "profi", "jó fej", "határozott", "szakértő", "előrelátó". Illetve édesapám folyamatosan a "csodatévő" jelzőt használja utalva arra hogy soha nem gondolta volna hogy valaki, valaha engem képes lesz megtanítani táncolni bármit is. Szüleimnek ez egy óriási "plusz ajándék" volt. És természetesen nekünk is egy nagy könnyebbség volt hogy te tanítottad meg nekünk a nyitótánc koreográfiát és mindent ami azzal kapcsolatos. Itt halkan jegyezném csak meg hogy a "koreográfia betanítása" az azt jelentette, hogy te vágtad meg a zenét amit választottunk, majd kitaláltad, kidolgoztad és betanítottad a koreográfiát és még a táncot segítő öltözékben is végig segítkeztél az utolsó percig. Emellett szeretnénk megköszönni, testvéred Évi szertartásvezetését is, a kettõtök közötti szoros testvéri kötelék letagadhatatlan és ez látszott/érzett az összedolgozádotokon is a mi Nagy napunkon. Még egyszer nagyon köszönjük neked hogy egy felejthetetlen élménnyé tetted nem csak a Nagy napunkat de az azt megelőző készületeket is. Sokkal több vagy mint Ceremonia Mester! Köszönettel, Dorka és Csabi
Bianka László
Bianka László
2022-09-11
ajánlja
Hűen magunkhoz, nem azonnal, de 1 év távlatából is mindenkinek csak ajánlani tudjuk Mátét! 😊Alapvetően a time management nem az erősségünk, így mindenképpen egy olyan embert szerettünk volna ceremóniamesterként az esküvőnkön, aki jól szervezett, tapasztalt, minden apró részletre figyelő, profi - ennél azonban sokkal többet kaptunk! Máté a fenti tulajdonságok mellett rendkívül szórakoztató figura, aki tudja, hogy mikor, mit és hogyan kell mondani, de azt is, hogy mikor kell inkább kicsit a háttérben maradni. Neki köszönhetően az egész este jó hangulatban, zökkenőmentesen és igazán gördülékenyen telt, nem beszélve a Nagy Nap előtti segítségéről, amikor még ruhát próbálni is eljött velem 😊 Volt szerencsénk nemcsak CM-ként, hanem tánctanárként is megismerni. Az órák jó hangulatban teltek, és a végeredménye is (szerintünk) jól sikerült, megalapozva ezzel az este hangulatát! Nehéz szavakkal kifejezni, hogy mennyire hálásak vagyunk Neked, Érted, így csak ennyit mondunk: KÖSZÖNJÜK! 🥰❤️